New york, New york

31 december 2009 - New York, New York, Verenigde Staten

Hallo alemaal,

Hoe gaat het daar aan de andere kant van de wereld? Hoop dat jullie allemaal een leuke kerst gehad hebben? In ieder geval een witte kerst of was de sneeuw toen al weer weg?? de laatste week van mijn semester, ging zo snel voorbij. Me toetsen gingen gelukkig allemaal goed, ik rmoet er nog 1 terug krijgen maar de rest heb ik allemaal ruim voldoende gehaald. Gelukkig maar want anders zou het volgend blok in Utrecht wel heel druk worden. Tussen de toetsen door was het tijd om het apartement schoon te maken, in te pakken en afscheid te nemen. Een hele hectische week dus.  maar het kon nog hectischer zo bleek later.

Zaterdag de 19e zou charlotte en ik afstuderen, ja mensen het afstuderen in de US is zo fake als het maar zijn kan waardoor wij in onze apenkostuumpjes eindigde bij een graduation voor business. Erg grappig om mee te maken de hele ceremonie, het goeie met de hoedjes, het ontvangen van je diploma het hoort er allemaal bij. En ook al waren charlotte en ik op van de zenuwen dat mensen door zouden hebben dat we hier helemaal niet hoorde was het ontzettend leuk om daar tussen alle studenten en familie te zitten. helaas werd al deze vreugde al snel verstoord met de mededeling dat mijn vlucht geannuleerd was vanwege de sneeuwstorm in new york. Op het nieuws werd er al medegedeeld dat de eerste vluchten waarschijnlijk pas woensdag zouden gaan waar ik niet erg blij van werd natuurlijk. Aangezien ik ook mijn apartement uit moest. Uren in de wachtrij om een medewerker te spreken en uiteindelijk dan het nieuws dat ik dinsdags kon vliegen, 2 dagen vertraagd maar gelukkig nog steeds de kans om naar new york te gaan. In de tussentijd verbleef ik bij mijn gastfamilie, aangezien ik geen huis meer had waar ik kon verblijven.

New York was echt geweldig!! alles was natuurlijk helemaal in kerstsfeer en aangezien er toen ik aankom 50 cm sneeuw lag was er goeie hoop op een witte kerst. wat alleen wel een hoop kou met zich meebracht. Tijdens het plannen voor mijn trip naar new york zag ik er toch redelijk tegen op om daar alleen naar toe te gaan, aangezien het orginele plan was om met rik te gaan. Maar eenmaal daar aangekomen kwam ik er al snel achter dat het eigenlijk veel beter was om daar alleen te zijn. Het hostel waar ik verbleef organiseerde de gehele dag door en elke dag touren naar verschillende wijken van new york en allerlei toeristische plekken. Wat natuurlijk lekker makkelijk is om mensen te leren kennen. En al snel bleek bijna iedereen was alleen. Waardoor er een gezellige groep ontstond waarmee ik veel optrok. In de korte tijd dat ik daar was heb ik zoveel mogelijk proberen te zien, maar goed het is gewoon niet mogelijk om alles te zien in zo'n korte tijd.

Toch heb ik een hoop gezien, ik ben naar harlem geweest, staten island, statue of liberty, wall street, battery park, times sqaure, rockefeller centre (jawel met de kerstboom en schaatsbaan waar je overigens wel 3 uur voor moest wachten), brooklyn, central park ( gezellig geschaats omringd door de wolkenkrabbers) ground zero, natural historical musuem, 5th avenue, china town, little italy, soho en empire state building. waarschijnlijk vergeet ik nu nog een hele hoop maar goed die verhalen horen jullie dan wel als ik terug ben! met de sneeuw die in de loop van de dagen weer weg ging en alle kerstdecoraties ahd de stad wat magisch. Maar om nou te zeggen dat ik een echt kerst idee had nee dat niet. Allereerst is het natuurlijk al wel raar om maar 1 kersdag te hebben in plaats van 2. Daarbij starten we met een groep kerstavond in een bar waarbij het om klokslag 2 uur schreeuwend merry christmas klonk. De volgende dag serveerden het hostel vanwege de kerst gratis wafels als ontbijt en gratis pizza als diner. Lekker maar niet echt het kerstdiner wat ik gewend ben:D Savonds gingen we weer met een groep stappen in een grote discotheek wat voor de jongens heel leuk was maar voor de meisjes vooral creepy. 80% was jongens.. die direct van de ghetto bleken te komen, als meisje was het dan dus ook zaak om vooral bij zoveel mogelijk jongens van het hostel in de buurt te staan om zo maar niet lastig gevallen te worden. Maar afgezien van de jongens was het erg leuke ervaring om in zo grote club uit te gaan met kerst. Vlak na kerst was het alweer bijna tijd om te gaan, helaass want ik had nog wel langer willen blijven.

Zo moeilijk als het was om naar new york te komen, zo moeilijk was het ook om er weg te komen zo bleek. met ruim 3,5 uur reistijd om naar het vliegveld te komen bleek dat als nog niet genoeg. Het verkeer stond zo ontzettend vast dat ik 5 minuten te laat om in te checken bij het vliegveld aan kwam en er niks anders op zat dan een nieuwe vlucht te boeken. Niet echt iets wat op mijn verlanglijstje stond maar goed weer een ervaring rijker. Helaas wel een dure.. maar goed. Via het internet druk op zoek naar tickets totdat mijn gastvader mijn smste dat hij met zijn flyermiles een goedkoper ticket kon regelen.helaas niet meer voor die dag maar voor de volgende ochtend.. maar goed ik had iig weer een ticket. Helaas hield het wel in dat ik moest overnachten op het vliegveld. En aangezien ik de hele week in new york had geroepen ik haal mijn slaap wel in, in het vliegveld(aangezien ik meestal pas rond half 3 me bed in ging en er om 7.30 weer uit. Dat inhalen van slaap ging dus niet echt door aangezien slapen op een vliegveld en tegelijkertijd je koffers bewaken niet echt een hele gemakkelijke combinatie is.

Afgelopen maandag arriveerde ik dan eindelijk voor zo'n 12 uur in oklahoma city waar ik weer bij mijn gastfamilie verbleef. Die schatten waren zo lief om me op te halen weg te brengen, en in de tussentijd mijn was en alles te doen zodat ik even kon slapen. Super lief van ze! me slaap had ik wel echt nodig. Savonds maakte de kinderen nog allerlei creatieve dingen voor me en smorgens vorgeg om 3.45 was het dan alweer tijd om weer richting vliegveld te gaan. met 2 stops was het een lange reis naar san francisco, die ten eerstequa security na het hele amsterdam detroit verhaal erg is aangescherpd niet helemaal flexibel liep daarbij hadden we zoveel turbulentie dat mijn drinken gewoon van het tafeltje viel.. Het reizen zat me dus niet echt mee.. maar als me tijd hier in california net zo geweldig wordt als mijn tijd in New york heb ik niks te klagen. Mijn vriendin anna verwacht ik met een uurtje hier. Vanaf dan wordt het gezellig met zn 2en rondreizen. Oud en nieuw hier in san francisco en daarna richtingen het zuiden rijden. waar het als maar warmer zal worden.. hoe fijn:D een echte planning hebben we niet maar wel genoeg dingen die we willen zien. Nu nog kijken hoe we dat qua tijd allemaal gaan redden. Ik heb er in iedergeval ontzettend veel zin in.

Voor jullie nu in iedergeval ( wel raar om dat zo te doen maja het is niet anders) een hele fijne jaarwisseling en natuurlijk een heel gelukkig 2010!

Ik zie jullie heel snel weer in het nieuwe jaar.

Veel liefs,

Jolien

p.s. ik probeer foto's te plaatsen maar de laatste keer dat ik dat probeerden liep de computer steeds vast! dus ff afwachten of het werkt.

1. Jannij:
    31 december 2009
    Hoi Jolien,
    Fijn dat we weer wat mee mogen lezen hoe het met je gaat. Ik wens je ook een fijne tijd toe en ook alvast een voorspoedig 2010.
    Liefs Jannij.
  2. matt:
    1 januari 2010
    Hee lieve Jolien! Allereerst een zeer gelukkig nieuwjaar!
    Wat een avonturen weer! Gelukkig dat je uiteindelijk toch in NY bent aangekomen en dat het zo gezellig was. Hier was de kerst inderdaad ook wit en de nieuwjaarsdag weer. We hebben vandaag lekker gewandeld, naar het amstelpark. En daar viel Myrthe promt de half bevroren vijver in. Je begrijpt dat het tamelijk grappig was, zeker nadat ze opgewarmd was in bad en op tv de échte nieuwjaarsduik kon zien. Verder hebben Auk en ik nu nog 12 dagen om alles voor te bereiden voor onze grote reis! Spannend! Nog heel veel plezier in Amerika en liefs, Mattanja en Auke
  3. new york:
    26 april 2010
    alemaal heb je verkeerd gespeld het is: Allemaal.

Veel succes met je cursus nederlands!