Avonturen op weg naar de grand canyon
12 september 2009 - Norman, Oklahoma, Verenigde Staten
Hoi Allemaal,
Afgelopen weekend ben ik zo aardig geweest wat raadsels op te lossen.. Iemand die zich altijd al heeft afgevraagd waarom ze hier allemaal in zulke grote trucks rijden?? Ik weet het antwoord:D!
Afgelopen vrijdag haalden we onze huurauto op, een chrysler p/t cruiser. Een luxe nieuwe auto dus, een klein probleem was de automaat maar daar wenden we al snel aan. Het enige waar we niet aan wenden was de slechte weg.. voor de mensen die denken dat Belgie verschrikkelijk is om te rijden.. Afgelopen weekend heb ik ondervonden dat het erger kan en wel hier in de states. Er zitten hier behoorlijk wat gaten , hobbels en klapbanden op de weg. Goed daar lieten charlotte en ik ons niet door uit het veld staan en om 4 uur smiddags vertrokken we dan op weg naar de grand canyon zo 1500 km rijden. De planning was om daar dan zaterdag ochtend aan te komen. Wat we toen nog niet wisten was dat we wat tegenslagen zouden krijgen onderweg en die planning niet echt haalbaar werd.
Om 3 uur s'nachts was het mijn beurt om te rijden en bevonden we ons halverwege new mexico en hadden we nog ongeveer 600 km te gaan. Alles ging prima totdat ik met mijn prachtige chrysler (ala begravenisauto zo als ik ze ook wel noem) een grote bobbel op de wegraakte.. In eerste instantie dacht ik dat er niet echt wat mis was maar al snel begon de auto vaart te minderen, zag ik mijn oliepijl zakken en begon de auto te roken.. Geen goed teken dus.. Gelukkig was ik net ter hoogte van de afslag sedillio en konden we daar bij een benzine station stoppen. Het benzine station was helaas gesloten en veel meer was er niet te bekennen. Daar stonden we dan midden in de nacht in the middle of nowhere.. Gelukkig was ik bij het huren zo slim geweest te vragen om een spoednr mocht er wat zijn en had ik een mobiel telefoonnummer van de man gekregen.. maar helaas daar kwam probleem 2.. mijn mobiel werkte niet om dat nummer te bellen en je kan geen collect calls maken naar mobiele telefoons. Het huurbedrijf konden we dus niet bereiken. Gelukkig kwamen er al snel 2 vrouwen langs rijden in een grote truck die een kijken namen wat er mis was met de auto en wisten al snel de vertellen dat de radiator kapot was. De kans om verder te rijden was hier mee verkeken. Vlak daarna kwam er een groep jongens aangereden waarvan we de mobiele telefoon konden gebruiken en als nog de man van het huurbedrijf bellen. Die gaf helaas niet echt de hulp die we verwachte.. We kregen de opdracht een taxi te bellen een motel te boeken en morgen ochtend (tussen 9 en 12 's ochtends want daarna waren ze voor de anakomende 3 dagen gesloten ivm labour day)terug te bellen voor verdere plannen. En dat was het.. Leuk gezegd maar een taxi kon ik dus niet bellen met mijn mobiel en het dichtsbijzijnde motel was 30 minuten verderop..
De 2 vrouwen die eerder naar de auto hadden gekeken stelde voor het te proberen te rijden en als dat niet lukte zouden zij ons verder slepen.. Zo gezegd zo gedaan maar na 2 km hield onze auto er mee op, en stonden we(let wel aan de route 66, de bekende) nog meer in de middle of nowhere weer vast. Slepen was de oplossing maar waar de 2 vrouwen nog niet over nagedacht hadden was dat ze geen automaat konden slepen..:S Daar stonden we dan... half 4 snachts en niks dat we konden doen. Een auto kwam langsgereden en zij dat die de aaa( wegenwacht) zou bellen maar na 1,5 uur wachten gingen we er maar vanuit dat die dat waarschijnlijk om 1 of andere reden niet gedaan had. De 2 vrouwen waren zo lief ons naar een motel in alberquerque te rijden met de belofte ons de volgende ochtend weer op te halen, ons naar de auto te brengen en de aaa te bellen om ons te slepen. We hebben op ze gewacht maar de volgende ochtend hebben we ze na lang wachten niet meer terug gezien.
In de tussentijd had ik de volgende ochtend weer het bedrijf opgebeld die me een spoednr gaven(dat kon dus blijkbaar ook midden in de nacht gebeld worden maar dat waren ze ff vergeten te zeggen) die meteen opzocht of er een andere auto voor ons ter beschikking gesteld kon worden .. dat kon at lomas alberquerque maar eerst moet onze auto weggesleept worden maar voordat de aaa ging komen moest ik ze verzekeren dat ik bij de auto was.. Een taxi dan maar.. maja hoe gingen we vanaf daar de aaa bellen dat we er waren..? Gelukkig was er een man vanuit een pick up truck zijn interieur aan het verkopen en mochten we met zijn mobiel bellen..Na 1,5 wachten kwam de aaa gelukkig die ons naar lomas bracht.. Net op het moment dat we dachten dat alles goed kwam bleek dat dat bedrijf al gesloten was..:S Goed gelukkig was de man de man van de sleepwagen zo vriendelijk ons naar het vliegveld te rijden en daar kregen we dan eindelijk onze nieuw auto, een kia spectra.
Zaterdagavond kwamen we dan eindelijk aan in flagstaff zo'n 1,5 uur van de grand canyon vandaan en begon voor ons het leuke weekend pas echt. We hebben gegeten in een onwijs goeie en gezellige sushibar, waar het eten heerlijk werd opgediend. Een plaats waar we zowaar gezond konden eten:D Daarna zijn we maar ons bed in gegaan want echt geslapen hadden we de nacht daarvoor niet en we zouden zondag om 6 uur richting de grand canyon rijden om zo de in ieder geval 1 volledige dag daar te hebben.
Wanneer het national park de grand canyon inrijdt heb je nog niet echt het idee dat je iets geweldigs gaat zien en lijkt het op het eerste moment alleen bos.. Maar dit veranderd binnen 5 minuten.. Wat een adembenemend uitzicht! Echt prachtig er zijn geen woorden voor om te omschrijven wat voor mooi uitizcht je te zien krijgt. Het is allemaal zo groot en ruw, prachtig. Het mooie was dat we bij aankomst meteen allemaal wild zagen lopen in de bosjes. Bang van ons waren ze absoluut niet waardoor we op 1 meter afstand van ze konden staan en prachtige foto's konden maken die ik straks op mijn blog zal plaatsen.
Om alle narigheid te vergeten bedachten charlotte en ik dat we alles er uit moesten halen wat er in zit en boekte we een vlucht over de grand canyon waardoor we meteen een heel groot stuk van de grand canyon van bovenaf kan zien. Echt super.. met een paar mooie foto's tot gevolg. Daarna reden we weer terug naar het park en zijn we met de shuttle bus alle stops van de south rim van de grand canyon afgegaan om zo de grand canyon van verschillende plaatsen te bewonderen. UIteindelijk sloten we ons grand canyon avontuur af met een mooie zonsondergang en terugreis vol met wild op de weg terug, zoals herten, vossen, stinkdieren. De lange terugrit maandag ging gelukkig een stuk beter dan de heenweg.
Dinsdag hebben we dan de auto weer teruggebracht met lood in de schoenen gingen we terug bang dat we ondanks de verzekering die we hadden toch in de problemen zaten. Aan de andere kant waren we toch ook wel behoorlijk boos dat ze ons midden in de nacht gewoon hadden laten staan. Die boosheid hielp ons gelukkig het meeste, en het bedrijf ging door de knieen zodra wij die boosheid toonden waren alle toekomstige klanten bij waren. We eindigen met 50% discount en de volgende keer een dag gratis de auto.. Dat scheelt in het totaal dus toch zo'n 150 dollar. Mooi meegenomen dus:D
Terug van de grand canyon was het helaas meteen weer hard aan de bak voor school want ik had deze week 2 toetsen, een script voor de passion play van de shiten te schrijven een paper. Het was even omschakelen om alles in het engels te schrijven maar het ging me nog aardig goed af moet ik zeggen, maar goed uit de cijfers moet het nog blijken.. Ik ben er in iedergeval wel tevreden over. Afgelopen donderdag ben ik naar de peruaanse vereniging vergadering geweest. 6 november hebben ze een culturele avond en heb ik de eer om een typische peruaanse dans te gaan dansen ik hoop dat ik het een beetje onder de knie ga krijgen, maar heb e rin ieder geval zin in.Dit weekend wordt een rustig weekendje. Veel huiswerk, heb net de was gedaan. Vandaag is er een football game en ondanks dat ik er geen kaartjes voor heb(helaas) is het de moeite waard naar het stadion te gaan want buiten het stadion gaat het feest gewoon verder. Verder ga ik morgen mijn host familiy ontmoeten. Vandaag ontving ik een mailtje van ze en ze klinken erg aardig dus ik ben benieuwd. Aankomende week veel schoolwerk en voor de rest staat er een salsa feest op de planning.
Ik heb van afgelopen weekend zon 200 foto's en charlotte ook dus ik zal proberen de mooiste en beste er uit halen, mochten jullie nieuwsgierig zijn naar meer foto's.. dan hoor ik het wel!
Fijn weekend iedereen en tot snel,
Liefs Jolien

Ik had er geen erg in dat je zooooo ver ging rijden om naar de Grand Canyon te gaan. 1500 km dat is voor mijn begrippen erg ver om even in een weekendje te rijden. Maar ik rijd dan bijna alleen maar rondjes rond de kerk zogezegd. Wat een avontuur, dit zal je niet gauw vergeten. Ik zal eens naar je foto's gaan kijken of staan ze er nog niet op.
Ik wens je een heel fijn weekend toe en kijk al weer uit naar je volgende avontuur.
Liefs Jannij.
Jemig wat een verhaal joh!! Wel heel leuk om je avonturen zo te kunnen blijven volgen en mooie foto's ook zeg! Ik had je nog gebeld (voicemail ingesproken) in de veronderstelling dat je toen nog in Nederland was, maar helaas, ik was te laat.. Bij deze dus alsnog een hele fijne en goede tijd toegewenst! Ook van Christiaan. Wij vliegen dinsdagnacht voor 15 dagen naar Portugal. Veel zin in. Ben nu 24 weken zwanger en heb al een behoorlijk dikke buik!
Liefs en ook groeten van Chris,
xx Reina
Hoe gaat het nu met je? Zijn de lessen nog goed te volgen?
Nog een fijne zondag en liefs Jannij.
Wat een belevenissen! En wat raar dat die mensen jullie uiteindelijk hadden laten zitten. Gelukkig is het allemaal goed gekomen. Heel veel succes met de lessen en ik ben benieuwd naar volgende avonturen! Hier gaat het verder heel goed, ik ben bezig met mijn scriptie en geniet ondertussen van het fijne nazomerweer. Liefs Matt
wat een indrukwekkende foto''s
dus kan je nagaan hoe het in het echt geweest zal moeten zijn ,geweldig
en lukt het een beetje met het instuderen van je dans ??
en was je hostfamily aardig ?
liefs janny